Jak se orientovat v nabídce a vybrat ten nejlepší produkt? Odpověď Vás možná svou jednoduchostí překvapí: hledejte produkty, které mají na etiketě uvedený přesný poměr jednotlivých druhů bílkovin, zejména se však zaměřte na micelární kasein. I když je tato odpověď jednoduchá, bude se Vám takový produkt jen těžko hledat, často totiž zákazník ani přesně neví, co to kupuje za směs bílkovin, protože na většině etiket je uvedena takzvaná tajná „patentovaná směs“, což není nic jiného než tuba nekvalitní syrovátky s trochou nekvalitního mléka, vajec a levné sóji. Skoro pokaždé, když se u těchto produktů podíváte na složení výrobku ( ingredients ), kde musí být jednotlivé složky seřazeny postupně za sebou a to v pořadí od nejvyššího množství po nejnižší, zjistíte, že se vždy na prvním místě objeví syrovátková bílkovina.
Jestliže chcete kvalitní směs s postupným uvolňováním, ideální je, když se ve složení objeví jako první micelární kasein, který je v poměru k syrovátkové bílkovině a ke kvalitnímu vaječnému albuminu 1:1:1. Ptáte se proč? Zde je odpověď:
Syrovátková bílkovina - ANABOLICKÝ ÚČINEK - po požití, dochází ke zvýšení proteinové syntézy o 68%. Krevní plazma udržuje hladinu aminokyselin dostupných pro svalová vlákna po dobu 3 hodin
Micelární kasein - ANTIKATABOLICKÝ ÚČINEK - micelární kasein zpomaluje odbourávání svalové hmoty o 34%. Krevní plazma udržuje hladinu aminokyselin dostupných pro svalová vlákna po dobu delší než 7 hodin
Vaječná bílkovina – ANABOLICKÝ I ANTIKATABOLICKÝ ÚČINEK. Krevní plazma udržuje hladinu aminokyselin dostupných pro svalová vlákna po dobu delší než 5 hodin
Pokud má tato směs fungovat vyrovnaným způsobem vzhledem k postupnému uvolňování, musí být jednotlivé složky v poměru 1:1:1. Pokud použijeme příklad, tak dávka 24g vícesložkového proteinu má za ideálních podmínek obsahovat 8g micelárního kaseinu, 8g vaječné bílkoviny a 8g syrovátkové bílkoviny. U výše zmíněných „méně seriózních“ produktů potom bude poměr vypadat takto: 1g micelárního kaseinu, 2g vaječné bílkoviny, 21g syrovátkové bílkoviny.
Ptáte se proč není dodržován tento poměr, tedy 1:1:1? Odpověď je opět jednoduchá: micelární kasein je tou nejdražší bílkovinou a opačně syrovátková bílkovina je tou nejlevnější.
Dobrou zprávou je, že naše vlajková loď Peptide Fusion obsahuje směs bílkovin v garantovaném poměru 33:33:33 ( tedy 1:1:1 ), v přesném složení: micelární kasein, izolát vaječné bílkoviny a nedenaturovaná syrovátková bílkovina se všemi bílkovinnými frakcemi, jejichž přítomnost je prokázána laboratorními výzkumy.
Navíc Vám jedno balení vystačí na neuvěřitelných 84 dávek! Toho je dosaženo díky uvedenému optimalizovanému poměru jednotlivých složek, využitelnost bílkovin je posunuta na maximum díky aditivu glutaminových peptidů, trávicích enzymů a probiotických kultur Lactospore. Peptide Fusion má také minimalizovaný obsah umělých barviv, sladidel a všech aditivních příměsí, tak aby bylo dosaženo maximálně "čistého" stavu! Pokud hledáte vícesložkový protein s komplexními anabolickými i antikatabolickými účinky je Peptide Fusion tou nejlepší volbou!
Související články:
Ultimativní protein s postupným uvolňováním a mýty o syrovátkovém proteinu