Nový globální standard - NATIVE WHEY

11.10.2012
Společnost Reflex Nutrition představuje nový globální standard: NATIVE WHEY, který přináší zcela novou technologii produkce bioaktivní mléčné bílkoviny a to přímo z čerstvého mléka !

Celé poslední desetiletí patří syrovátková bílkovina k absolutním králům mezi všemi proteiny. Až doposud bylo možné tvrdit, že k její izolaci lze využít pouze dvě známé metody, tedy v lepším případě CFM (mikrofiltrace/ultrafiltrace), v tom horším iontová výměna. Pokrok však jde nezadržitelně dál a s ním jde ruku v ruce i inovátorský přístup společnosti REFLEX NUTRITION, která představila před několika dny, přesně 3.5.2011 horkou novinku Instant Whey NATIVE, jehož hlavní složkou je nativní syrovátkový izolát. Tato nová technologie produkce bioaktivního syrovátkového izolátu, nabízí zcela nesrovnatelné nadstandardní parametry finálního produktu a naprosto jistě ovlivní celosvětový trend v produkci funkční sportovní výživy, stejně jako tomu bylo v roce 1996, kdy společnost Reflex Nutrition uvedla poprvé na trh Instant Whey s obsahem hlavní složky, kterou byl syrovátkový izolát CFM.


NATIVE WHEY JE BIOAKTIVNÍ SYROVÁTKOVÝ IZOLÁT, VYRÁBĚNÝ PŘÍMOU CESTOU Z ČERSTVÉHO MLÉKA.

Tím se NATIVE WHEY naprosto liší od všech WPI/WPC (syrovátkový izolát a koncentrát) proteinů na současném trhu, tedy proteinů vyráběných z pasterizované (tepelně upravené) syrovátky, která je vedlejším produktem při výrobě sýrů za pomoci sýřidel a kyselin. I když tyto standardní metody nabízejí stale slušné nutriční kvality syrovátkové bílkoviny, které přinášely skvělé výsledky milionům atletů na celém světě v posledních dvaceti letech, špičková technologie se posunula nezadržitelně dál.

Výrobní technologie NATIVE WHEY tak zcela nepochybně a jednoznačně vytvořila novou éru a normu kvality pro bioaktivní syrovátkové bílkoviny.

NATIVE WHEY tak představuje naprosto odlišný syrovátkový protein oproti standardním WPI/WPC formám vyráběným ze syrovátky (vedlejší produkt při výrobě sýra). NATIVE WHEY obsahuje vysoký poměr tzv. anabolického sérového albuminu, který je velmi citlivý na vyšší teploty a změny pH, proto se při použití standardních metod ve velké míře znehodnocuje, NATIVE WHEY obsahuje take vysoký poměr bioaktivních frakcí, 5% Imunoglobulinů, růstové faktory a další subfrakce, které mají příznivý anabolický účinek, NATIVE WHEY TAK NABÍZÍ AŽ DVOJNÁSOBNOU SÍLU PRO RŮST SVALOVÉ HMOTY!

Dalšími zajímavými parametry NATIVE WHEY je až o 166% vyšší obsah aminokyseliny Cystinu, ten je v našem těle důležitý pro tvorbu superoxidantu Glutathionu, Glutathion významně urychluje regeneraci a chrání organizmus před nežádoucími vlivy. Cystin je složen ze dvou molekul aminokyselin Cysteinu a je opět velmi citlivý na tepelné změny a změny pH, u standardních metod WPI/WPC tak dochází opět k znehodnocení (denaturaci) cystinu, takže finální produkt už obsahuje pouze “rozpadlé” zbytky cysteinu, který tvořil původně důležitou dvojici v základní stavbě cystinu. NATIVE WHEY obsahuje také vysoké množství L-Leucinu (nejdůležitější BCAA).

Dalším důležitým faktem je, že všechny originální vědecké studie, které proběhly v devadesátých letech a potvrdily účinnost syrovátkové bílkoviny pro svalový růst, byly založeny na této exkluzivní formě syrovátkové bílkoviny, tedy na NATIVNÍ formě syrovátkové bílkoviny vyráběné přímo z mléka, ne z pasterizované syrovátky. Až doposud nebylo technologicky snadné bioaktivní syrovátkovou bílkovinu takto získat, nicméně filozofií společnosti Reflex Nutrition je nabízet vždy to nejlepší, a to bez jakýchkoliv kompromisů!

Jak je dosaženo takového rozdílu oproti standardním formám WPC/WPI?

Při klasických standardních metodách produkce WPI/WPC dochází k vyššímu znehodnocení (denaturaci) bílkoviny během výrobního procesu, nejdříve při výrobě sýru, kdy se mléko pasterizuje ( "tepelná desinfekce" ), následné “sráží” za pomoci kyselin a sýřidel ( změna pH = denaturace), vzniká tak základ pro sýr, nebo tvaroh a take vedlejší produkt syrovátka, která je obvykle následně opět pasterizována. Právě tato pasterizovaná syrovátka je u standardních WPI/WPC proteinů základem pro vytvoření bílkovinného koncentrátu, či izolátu, v tomto hrubém stavu obsahuje jako hlavní složku laktózu. Bílkovina je následně “izolována” za pomocí iontové výměny, nebo mikrofiltrace/ultrafiltrace. Při iontové výměně dochází k další významné denaturaci ( znehodnocení ) bílkoviny kyselinou chlorovodíkovou a ionizací prostředí. Iontová výměna tak nejvýznaměji poškozuje přirozenou strukturu bílkoviny a nabízí její nejnižší kvalitu, na druhou stranu představuje nejlevnější cestu produkce WPI/WPC, proto ji také využívá většina producentů na současném trhu (zaměření zejména na mass-marketing - pro tyto méně kvalitní zdroje je charakteristická vysoká prašnost a pěnivost proteinových koncentrátů). I když mikrofiltrace/ultrafiltrace (CFM) představuje šetrnější metodu, jejím základem je stále částečně denaturovaná (znehodnocená) pasterizovaná syrovátka. NATIVE WHEY tak představuje produkci nedenaturované, bioaktivní bílkoviny, získané naprosto odlišnou cestou, kdy díky moderní technologii mikrofiltrace a několikastupňové ultrafiltrace, dochází k izolaci bílkoviny přímo z čerstvého mléka a to za teplot, které nepřekročí deset stupňů Celsia!



Proč je denaturovaná forma bílkoviny méně účinná?

Při denaturaci ( tepelné znehodnocení, poškození změnou pH při okyselení ) dochází k tzv. rozložení 3D struktury bílkovin, která je tak změněna a poškozena. Protože je přirozená, tedy NATIVNÍ 3D struktura bílkoviny naprostým základem k plnění její biologické funkce, nemůže tento protein v denaturované formě nabídnout špičkové parametry, které původně měl.



Jaké jsou základní rozdíly mezi NATIVE WHEY a standardními WPI/WPC ( syrovátkový izolát a koncentrát )?

SROVNÁVACÍ TABULKA NATIVE WHEY WPI / WPC
Přímý zdroj čerstvé mléko

Přímý zdroj pasterizovaná syrovátka

NE ANO
Celoplošný “studený” process výroby

Pasterizace (tepelná denaturace)

NE ANO

Změna pH (denaturace sýřením)

NE ANO

rBGH/rBST ( pouze USA )

NE ANO
3D struktura bílkoviny
Plnohodnotné bioaktivní frakce
Anabolické růstové faktory
Sérový albumin
Vyšší % L-Leucinu
Vyšší% Cystinu









FastCentrik – shop, internetový obchod, B2B, B2C

ForActiv.cz s.r.o., Plotní 75, 602 00 Brno, e-mail: info@foractiv.cz
© 2012 ForActiv.cz s.r.o, Grafika: MIDASWEB.eu


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
JavaScript musí být povolen