Vznikla kvůli tomu dokonce celá nová výrobní hala mající za úkol jediné – vyrábět 100% kvalitní produkt. Při licencované výrobě, jaká je dnes na trhu s tyčinkami obvyklá, by totiž dosažení nejlepší možné kvality nebylo jinak možné. Z celkem 60 g hmotnosti je 20 g proteinu, přičemž tyčinka vůbec neobsahuje umělá sladidla, barviva, konzervanty nebo palmový tuk.
Hlavní ingredience
Páteří nové tyčinky je super kvalitní protein, velice bohatý na BCAA a glutamin. Pochází z evropských chovů krav, které se absolutně vyhýbají jakémukoli rBGH (hovězí růstový hormon) a krmí výhradně travou. To je podstatná věc, která tyčinky Reflex odlišuje od jiných, speciálně od těch z USA, kde je rBGH široce užíván a akceptován. Spolehnout se také můžete na to, že se v tyčince ani v jiném produktu od Reflexu neobjeví sojový protein.
Užití rozpustné vlákniny
V Reflexu se se vyhnuli použití invertních sirupů, sirupů s IMO, dextrózy nebo sirupů glukózových a hledali místo toho zdravou alternativu. Například IMO sirup byl pro použití v EU schválen, ale je známo, že zvyšuje hladinu krevního cukru skoro stejně rychle jako glukóza! Proto musí být v EU u výrobků obsahujících IMO sirup uvedeno, že nejsou vhodné pro diabetiky. Reflex proto už delší dobu volí alternativní ingredienci nazvanou "soluble gluco fibre" = rozpustná vláknina, splňující tyto požadavky:
Mandlové a arašídové máslo
Arašídové máslo se používá pro pět ze šesti příchutí - jde o jedno z nejdražších arašídových másel, které je v současné době na trhu sehnatelné. Pro nové tyčinky jsou také vybírány jen ty nejlepší oříšky, které jsou opatrně opékány a poté zpracovány do nutričně bohatého másla použitého v tyčinkách. Ty jsou pak skvělým zdrojem poly a mono nenasycených tuků, vlákniny, hořčíku a přirozeně se vyskytujícího se vitamínu E. A je to právě máslo, co dodává R-Tyčinkám jejich konzistenci a lahodnou, plnou příchuť.
Rostlinný glycerol pocházející z EU
Ohromné množství glycerolu je v rámci EU vyráběno z řepky. Jde vlastně o cukerný alkohol používaný v tyčinkách v malém množství (10%). Jeho přínosem je, že pomáhá tělu zůstat hydratované a co je důležité, jde o přirozenou součást glykogeneze, pročež jde o látku zcela bezpečnou pro konzumaci. Má nízký glykemický index a hladina cukru v krvi se po něm zvyšuje velmi pomalu. V některých tyčinkách se používá množství jiných cukerných alkoholů jako jsou erythritol, xylitol, maltitol nebo sorbitol. Toto ale není případ R-Bars.
Přírodní chuť
V Reflex Nutrition chtějí tyčinky tak čisté a zdravé, jak je to jen možné, a zároveň také, aby jste se těšili, až je budete jíst – toho se dá docílit jen tak, že budou chutnat úžasně. A právě toho bylo dosaženo díky přírodních ochucovadlům jako je pravé kokosové máslo a přírodní sladidlo stevia. Dobrou chuť!